Hitta till Ångströmlaboratoriet

Avdelningen för fysikens didaktik vid Uppsala universitet ligger i Ångströmlaboratoriet, Hus 1, Plan 1, Lägerhyddsvägen 1, Uppsala (ca 2,5 km söder från Uppsala centrum).

View Larger Map

Från Arlanda flygplats

Stockholm-Arlanda International Airport ligger mellan Uppsala och Stockholm, 36 km söder om Uppsala. Om du reser med flyg till Arlanda flygplats kan du komma till Uppsala med buss, tåg, taxi eller bil.

Tåg och buss tar dig till Uppsala centralstation.

Buss

Buss 801 går var var 30:e minut och tar ca 40 minuter. Bussen avgår från hållplats 13 (det finns en skylt med detta nummer utanför varje terminal). Upplands Lokaltrafik.

Tåg

Tåget avgår var 30:e minut från järnvägsstationen under Sky City, tar ca 20 minuter. Observera att detta inte är samma station som för Arlanda Express till Stockholm. Biljetter kan köpas över disk mitt i Sky City. Två bolag trafikerar sträckan, SJ och UL.

Taxi

Taxi från Arlanda kostar omkring 500 kr (beroende på tid på dagen).

Bil

Ta E4 norrut mot Uppsala. Kör ca 28 km och sväng av vid Uppsala Södra-avfarten till “Gnista”-rondellen.  Sväng ut ur rondellen på den tredje avfarten på Kungsängsleden. Fortsätt ca 3 km på Kungsängsleden, genom tre trafikljus och korsa Fyrisån. Sväng höger på Dag Hammarskjölds väg och fortsätt ca 400 m. Sväng höger i rondellen in på Regementsvägen. Fortsätt ca 200 m och efter skogen på höger sida kan du se Ångströmlaboratoriet och dess huvudentré. Sväng höger och parkera på den stora parkeringen.

Från Uppsala centrum

Buss

​Det går flera stadsbussar från Uppsala centrum till Ångströmlaboratoriet (1, 12, 20). På Uppsala lokaltrafiks webbsida kan du hitta avgångstider och bussnummer. Sök på resor mellan hållplatserna Uppsala centralstation och Polacksbacken. Bussarna tar endast kortbetalning (ej kontanter). Biljetter kan också köpas i Pressbyrån.

Taxi

Precis utanför centralstationen finns en rondell där du kan hitta taxi.

Gång

Ångströmlaboratoriet ligger inom bekvämt gångavstånd från Uppsala centralstationen (ca 30 minuter).