Om oss

Välkommen till Avdelningen för materialteori vid Institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet. Vår forskning täcker ett brett spektrum av ämnen inom material och kondenserade materiens fysik, inklusive magnetism, supraledning, fysiken av jordens djupa inre, nanoskala fysik, vätelagring och biologisk fysik.

Vad är materialteori?

Materialteori är ett forskningsområde där fokus ligger på modellering, förutsäga, och utforma material som vi möter i vårt dagliga liv. Det har sina rötter i fysik, kemi, matematik, och även i biologi. Exempel på ämnen som diskuteras inom materialteori är "Kan vi utforma ett material att kunna upptäcka DNA-sekvenser?", "Vad är den optimala materialscombination för solenergi?", "Hur snabbt kan ett material reagerar på ljuseffekter?".

Angstrom entrance

Materialteori