Institutionen för fysik och astronomi

Lediga tjänster: Två doktorander i teoretisk fysik

2016-11-24

Två doktorander i teoretisk fysik med inriktning mot strängteori, kvantfältteori eller matematisk fysik vid Institutionen för fysik och astronomi, med tillträde 1:a september 2017 eller enligt överenskommelse. Vid avdelningen för teoretisk fysik, institutionen för fysik och astronomi, bedrivs forskning inom bl a strängteori och kvantfältteori och därmed relaterad matematisk fysik.

Tjänsterna kommer finansieras av VR etableringsbidrag ”Strängteorins realistiska grundtillstånd” och ERC starting grant ”CurvedSUSY”. Möjliga forskningsinriktningar är strängkompaktifieringar och supersymmetrisk kvantfältteori.

Tjänsterna kräver universitetsexamen i fysik. Ansökan skall innehålla ett brev där den sökande beskriver sig själv, sina meriter och forskningsintressen samt CV, kopior av akademiska betyg, färdigt examensarbete eller utkast och andra relevanta publikationer och referenser. Vi uppmanar den sökande att be om rekommendationsbrev från fysiker som är förtrogna med hans/hennes arbete. Rekommendationsbreven skall sändas till phdtheory2017@gmail.com.

Doktorandanställningen är tidsbegränsad till 4 års heltidsstudier, maximalt 5 år om institutionstjänstgöring tillkommer. Innehavare av doktorandanställning skall främst ägna sig åt egen forskarutbildning. Övrig tjänstgöring vid institutionen som avser undervisning och administrativt arbete kan ingå inom ramen för anställningen (max 20%).

Forskarutbildningen omfattar fyra år.

Mer information om forskarutbildningen finns på institutionens hemsida, http://www.physics.uu.se och på teknisk-naturvetenskapliga fakultetens hemsida http://www.teknat.uu.se.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer http://regler.uu.se/.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Enligt lokalt avtal (Lokalt kollektivavtal för doktorander och amanuenser).
Tillträde: 1:a september 2017 eller enligt överenskommelse.
Anställningens omfattning: 100 %
Upplysningar om anställningen lämnas av:
Guido Festuccia (guido.festuccia@physics.uu.se)
Magdalena Larfors (magdalena.larfors@physics.uu.se)

Välkommen med din ansökan senast den 1:a mars 2017, UFV-PA 2016/3629

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Placering: Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi
Anställningsform: Heltid, Visstidsanställning längre än 6 månader
Lön: Fast lön
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige

Facklig företrädare: Marie Ols, TCO/ST 018-471 2459 
Per Sundman, Saco-rådet 018-471 1485 
Stefan Djurström, Seko 018-471 3315 

Referensnummer: UFV-PA 2016/3629
Sista dag för ansökan: 2017-03-01

Logga in och sök jobbet

Fler nyheter