Om Institutionen

Institutionen för fysik och astronomi är Uppsala universitets största institution med ca 400 anställda och ligger i Ångströmlaboratoriet i Uppsala.

Lika villkor

Institutionen för fysik och astronomi anser att strävan efter lika villkor är en viktig aspekt vad gäller forskning och undervisning. Därför ska alla anställda och studenter bemötas med respekt och ges möjlighet att arbeta och bedriva studier på lika villkor, fritt från diskriminering.

Läs mer om lika villkor

Studiemiljö vid Ångströmlaboratoriet

Som fysikstudent studerar du vid Ångströmlaboratoriet, som ligger inom campusområdet Polacksbacken. Ångströmlaboratoriet är ett av Europas mest avancerade laboratorier för forskning och utbildning inom teknik, material och energi. Forskningen befinner sig i den internationella fronten med bland annat atomär design av funktionella material för tillämpningar som till exempel elektronik, solceller, batterier och sensorer.

Ångströmlaboratoriet är uppkallat efter de båda fysikprofessorerna vid Uppsala universitet, Anders Ångström och Knut Ångström. Ångströmlaboratoriet ligger på ca tio minuters cykelväg från centrum och här pluggar du som blivande fysiker tillsammans med kemister och matematiker samt civil- och högskoleingenjörer.

Studiemiljö vid Ångströmlaboratoriet