Webbinarium: Fråga en forskare

  • Datum: –15.00
  • Plats: Ges via Zoom
  • Föreläsare: Rebecca Lodin, Andreas Lindblad och Bengt Edvardsson
  • Arrangör: Institutionen för fysik och astronomi
  • Kontaktperson: Camilla Thulin
  • Seminarium

Ställ frågor eller lyssna till andras om fysik och astronomi till en panel av tre forskare vid Uppsala universitet. I panelen sitter Bengt Edvardsson, Rebecca Lodin och Andreas Lindblad.

Bengt Edvardsson är astronom och forskar om vad stjärnorna består av, deras ytlager och var de olika grundämnena egentligen bildas. Han undervisar civilingenjörsstudenter inom mekanik och elektromagnetism.

Rebecca Lodin doktorerar i teoretisk fysik och målet inom hennes forskningsområde är att på sikt kunna förklara gravitationskraften på kvantnivå, något vi redan kan göra med de andra fundamentala krafterna. Förutom att forska undervisar hon även civilingenjörsstudenter inom mekanik.

Andreas Lindblad är lektor och docent i experimentell fysik. Inom sin forskning undersöker han hur ytors och gränsskikts egenskaper kan skräddarsys för att passa in i till exempel solceller och andra materialsystem för ett hållbart samhälle.

Frågestunden ges som ett webbinarium i Zoom och är en av flera i en serie av öppna populärvetenskapliga föreläsningar riktade till en intresserad allmänhet och ges av institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet, www.physics.uu.se. Föranmälan till webbinariet krävs. Begränsat antal platser.

Läs mer om hela webbinarieserien 

Se en videopuff om evenemanget

Anmälningslänk