Sök utbytesstudier i Brasilien

Det finns nu möjlighet att söka utbytesstudier vid Universidad de São Paulo i Brasilien.

Universidad de São Paulo (USP) i Brasilien och Uppsala universitet (UU) har inlett ett utbytesprogram på masternivå i fysik, där studenter som antas till utbytesprogrammet får internationell och interkulturell erfarenhet, som är värdefulla erfarenheter för blivande fysiker och deras karriärutveckling. 

De studenter som antas till utbytesprogrammet får möjlighet att studera vid USP under en period från två månader och upp till och en termin. Tre stipendier delas ut och täcker kostnader för bland annat flygbiljett, boende och en nybörjarkurs i portugisiska.

Vem kan söka till utbytesprogrammet

Alla masterstudenter vid institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet har möjlighet att ansöka till utbytesprogrammet vid USP.

Universidad de São Paulo

Universidad de São Paulo är ett statligt universitet i São Paulo i Brasilien. Universitetet är det största i Brasilien och det mest välrenommerad i landet och är även högt rankat bland internationella universitet. Vid USP finns utbildning och forskning inom samtliga vetenskapsområden och erbjuder ett stort antal olika universitetskurser.

Aktiviteter vid USP

Studenter har möjlighet till att läsa fysikkurser och projektkurser och kan även göra ett forskningsprojekt som anpassas efter studentens intressen inom fysikområdet. En unik kursplan tas fram för det aktuella projektet och kursen ger akademiska poäng vid Uppsala universitet.

Ansökan

Ansökan till utbytesprogrammet ska innehålla ett kort personligt brev med motivering till varför du vill delta i utbytesprogrammet och en beskrivning av de områden som du är mest intresserad av inom fysik. Ansökan skickas via mail till Andreas Korn (andreas.korn@physics.uu.se) och Moyses Araujo (moyses.araujo@physics.uu.se).

Deadline

Deadline för ansökan är 20 november 2017. 

Antagning till utbytesprogrammet kommer att meddelas i slutet av november månad 2017.