Sök utbytesstudier i Brasilien

Det finns nu möjlighet att söka utbytesstudier vid Universidad de São Paulo i Brasilien.

Universidad de São Paulo (USP) i Brasilien och Uppsala universitet (UU) har inlett ett utbytesprogram på masternivå i fysik, där studenter som antas till utbytesprogrammet får internationell och interkulturell erfarenhet, som är värdefulla erfarenheter för blivande fysiker och deras karriärutveckling.

De studenter som antas till utbytesprogrammet får möjlighet att studera vid USP under en period från två månader och upp till och en termin. Tre stipendier delas ut och täcker kostnader för bland annat flygbiljett, boende och en nybörjarkurs i portugisiska.

Vem kan söka till utbytesprogrammet

Alla masterstudenter vid institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet har möjlighet att ansöka till utbytesprogrammet vid USP.

Universidad de São Paulo

Universidad de São Paulo är ett statligt universitet i São Paulo i Brasilien. Universitetet är det största i Brasilien och det mest välrenommerad i landet och är även högt rankat bland internationella universitet. Vid USP finns utbildning och forskning inom samtliga vetenskapsområden och erbjuder ett stort antal olika universitetskurser.

Aktiviteter vid USP

De utvalda studenterna kommer att ha möjlighet att studera vid USP i en hel akademisk termin våren 2020. Två stipendier kommer att delas ut för att täcka överskottskostnader, t.ex. flygbiljetter och bostadskostnader. Det här är några av de kurser som ges vid Universidad de São Paulo våren 2020:
1. Emergent Phenomena in Correlated Quantum Matter
2. Quantum Information
3. Quantum Field Theory I
4. Quantum Mechanics II

Ansökan

Ansökan till utbytesprogrammet ska innehålla ett kort personligt brev med motivering till varför du vill delta i utbytesprogrammet och en beskrivning av de områden som du är mest intresserad av inom fysik. Ansökan skickas via mail till Andreas Korn (andreas.korn@physics.uu.se) och Moyses Araujo (moyses.araujo@physics.uu.se).

Deadline

Deadline för ansökan är 20 november 2019.

Antagning till utbytesprogrammet kommer att meddelas i slutet av november månad 2019.

Senast uppdaterad: 2021-11-25